Bussijuhtidele võidakse edaspidi lubada teha ka nõudepeatusi

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussipeatus
Bussipeatus Foto: Kalev Saar / Postimees

Maanteeamet soovib leevendada seaduspügalat, mis keelab liinibussidel teha peatusi väljaspool ametlikke bussipeatusi, kirjutab Saarte Hääl.

«Töötame selle nimel, et võimaldada madala liiklussagedusega teelõikudel bussist väljumist ka  peatuste vahelisel alal ning selleks kanname tulevikus võimalikud marsruudid eraldi kaardikihile peatus.ee keskkonnas,» märkis maanteeameti peadirektor Priit Sauk omavalitsustele ja transpordikeskustele saadetud kirjas.

Maanteeameti ühistranspordi järelevalvetalituse juhataja Ahto Pahk ütles, et peatuste vahelisel alal väljumine on olnud teemaks juba pikemat aega ning see puudutab peamiselt maapiirkondi, kus reisijad soovivad väljuda oma talu tee juures või vähemalt nii lähedal kodule kui võimalik.

Et väljaspool peatusi on liiklusoht oluliselt suurem, siis ei luba ühistranspordiseadus peatuste vahelisel alal inimesi bussist välja lasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles