Samost: Ossinovski vahetatakse kindlasti välja, Ratasele võidakse teha vabaks Tallinna linnapea ametikoht (12)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas ja Jevgeni Ossinovski.
Jüri Ratas ja Jevgeni Ossinovski. Foto: Sander Ilvest

Jevgeni Ossinovskil tuleb sotsiaaldemokraatide eesotsast lähikuudel kindlasti taanduda, Jüri Ratasest aga võib saada hoopis Tallinna linnapea, rääkis poliitikavaatleja ja ERRi veebiuudiste peatoimetaja Anvar Samost.

«Päris kindlasti,» vastas Samost, kui «Ringvaates» küsiti tema käest, kas SDE esimees vahetatakse kehva valimistulemuse pärast välja.

Samosti sõnul rääkis ta valimisööl Indrek Saarega, kes on valmis uuteks väljakutseteks. «Indrek Saar väga suure tõenäosusega enne juunikuud, millal iganes sotside üldkogu toimub, ikka oma kandidatuuri erakonna esimehele paneb püsti,» ütles Samost.

Saatekülaline märkis Keskerakonna esimehe Jüri Ratase valimistulemust kommenteerides, et oleks ennustanud Ratasele oma ringkonnas paremat tulemust. «Midagi ilmselt natuke jäi puudu nii Jüri Ratasel kui ka mitmetel teistel keskerakondlastel,» arvas Samost.

Mida võib Ratas teha juhul, kui ta enam peaministriks ei saa? Samost tuletas meelde et Ratase poliitilises karjääris on nähtud mitut uut algust.

«Ta alustab uuesti. Ta on väga visa, väga suure töövõimega, väga suure õppimisvõimega,» iseloomustas saatekülaline Keskerakonna juhti.

Samosti sõnul poleks Ratase jaoks midagi hirmsat, kui temast saaks Reformierakonna ja Keskerakonna valitsuses minister. «Ega selles midagi piinlikku või alandavat kindlasti ei oleks, aga olen täna kuulnud ka selliseid jutte, et on võimalik, et Keskerakond teeb talle vabaks Tallinna linnapea koha,» ütles Samost. Tema arvates oleks linnapea amet Ratasele kindlasti mugavam kui näiteks keskkonnaministri oma.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles