Reporter.ee: palgamõrvarid on üritanud Narva meest kolm korda tappa

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Viktor Lahtarin ei ole ärimees ega kuritegeliku maailmaga seotud, ometi on mees pidanud juba üle elama kolm tapmiskatset.


Lahtarin pole ka suuri laene võtnud. Talle kuulub vaid Narva jõe ääres maja, mille hinnaks on asjatundjad arvutanud viis miljonit krooni, vahendas Reporter.ee.

Prokuratuur on aga kindel, et tema naine on juba kaks korda palganud palgamõrvari just selle maja pärast meest tapma.

Tänu politseile luhtus ka kolmas tapmiskatse.

Esimesel korral proovisid tundmatud isikul Viktorit tappa 2004. aastal Avinurmes. Kurjategijad tulistasid teda siis Vene automaadist PPS. Kohe esimene kuul tabas Viktorit pähe.

Teine kord tulistas tundmatu Viktorit Narva kesklinnas 2006. Aastal. Viktori päästis tema rahakott, mis pidurdas kuuli, mis muidu oleks lennanud otse tema südamesse.

Kuulid on vigastanud Viktor Lahtarini põlve, jalga ja käsi. Mehele on tehtud seitse operatsiooni.

Praegu on Viktoril invaliidsustunnistus. Ta on kaotanud töövõime 100 protsendiliselt. Ainuke sissetulek on pension 1700 krooni kuus.

Järgmine mõrvakatse oli planeeritud septembrisse 2008, aga siis pidas politsei kurjategijad kinni. Prokuratuuri andmetel soetasid mehed nn kodutehtud pommi ja plaanisid selle Viktori auto alla panna.

Uurimise käigus selgus, et kinnipeetud mehed on seotud ka endise Narva leivavabriku juhi mõrvaga.

Viktori naine Julia Lahtarina, kes väidetavalt on tapmiskatsete tellija on ka ühe mõrvariga seotud. 17 aastat tagasi olid nad armukesed, siis sattus mees aga kaheksaks aastaks vangi. Julia leidis seejärel Viktor Lahtarini ja nad abiellusid.

Juliat süüdistatakse teise inimese kallutamises tahtlikule õigusvastasele teole ja moraalse kaasabi osutamisest tapmiskatsele omakasu motiivil vähemalt kahel korral.

Viktor Lahtarini väitel lubanud naine tema tapmise eest palgamõrvarile miljon krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles