LUMEBLOGI: Tallinnas on ummikud, lennud hilinevad (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Öösel sadanud paks lumi ja lume all olev libedus on muutnud teeolud üle Eesti väga keeruliseks. Tallinnas olid hommikul mitmed bussid ja veokid tõusudel suures hädas ja juba enne kaheksat tekkisid ummikud.

Kuna teedel oli ka varem kiilasjää, siis paks lumi teeb liiklemise väga keeruliseks. Kindlasti peaks varuma liiklemiseks oluliselt kauem aega. Näiteks superministeeriumi ees oli 32 buss jäänud kinni ja ei suutnud Pärnu maanteele pöörata ja ka Kosmose kino eest väiksest tõusust üles saamisega oli bussidel probleeme. Sarnaseid probleeme võis märgata erinevatel Tallinna tõusudel. Ka kõnniteed olid paksu lume all ja jalakäijatel oli samuti liikumine raskendatud.

Maanteemeti teatel oli varahommikul on teekatted põhi- ja suurematel tugimaanteedel valdavalt lumised, Lõuna-Eestis valdavalt märjad või soolamärjad. Õhutemperatuurid on Põhja-Eestis 0 kraadi ümbruses ning mandri põhjaosas ja saartel sajab laia lund. Teed on lumised ning libedad.

Liiklejatel palub maanteeamet arvestada talviste tee- ja ilmastikuoludega.

Tagasi üles