Kaja Kallas: soovin moodustada koalitsiooni, mis peaks vastu neli aastat (64)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna esimees Kaja Kallas.
Reformierakonna esimees Kaja Kallas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kui Reformierakond moodustab kas Isamaa ja sotsiaaldemokraatidega või Keskerakonnaga koalitsiooni, siis on eesmärgiks, et see peaks vastu neli aastat, ütles Kaja Kallas.

ETV saates «Esimene stuudio» tuli muu hulgas jutuks, et aastaid on Reformierakonnale ette heidetud koalitsioonipartnerite vahetamist ning süü veeretamist viimaste kaela. Saatejuht Andres Kuusk küsis Kaja Kallaselt, kas tema juhitav Reformierakond on nüüd teistsugune. Kallase sõnul pole ta kindel, kas see süüdistus on ikka õiglane.

«Mina ei ole olnud selliste vahetuste juures ja nende arhitekt. Minu soov on see, et kui me moodustame koalitsiooni, siis see koalitsioon peaks vastu neli aastat,» ütles Kallas.

Küsimusele, kas Kallas ei karda, et Reformierakond võib koalitsioonikõneluste tulemusena hoopis opositsioonis maanduda, vastas saatekülaline, et tema arvates ei ole valimisvõit Reformierakonda upsakaks muutnud.

«Ma siiralt ütlen, et 34 häälega, see on küll hea tulemus, aga 34 häälega sa üksi ei valitse. See tähendab, et sul on vaja partnereid. Ja kui koalitsiooni teha, siis sa pead neid partnereid hoidma,» rääkis Kallas.

Kommentaarid (64)
Copy
Tagasi üles