Madisoni mantli rikkumine võib tuua väärteomenetluse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Madison
Jaak Madison Foto: Mihkel Maripuu

Põhja prefektuur võib alustada väärteomenetluse, et selgitada ööl vastu esmaspäeva Reformierakonna valimispeo lõpus teatri NO99 kohvikus EKRE aseesimehe Jaak Madisoni mantli rikkumise asjaolusid.

Madisoni mantli varruka rebis katki baarmen, kes sekkus Madisoni ja ühe pidulise rüselusse.

«Videot vaadates on näha, et mantli kahjustamine ei olnud tahtlik, vaid see juhtus rüseluse lahutamise käigus. Lõpliku otsuse väärteomenetluse alustamise osas, mis puudutab mantli kahjustamist, võtame vastu seaduses ettenähtud 15 päeva jooksul,» ütles Kesklinna politseijaoskonna juht Kaido Saarniit BNS-ile.

Teisipäeval leidis politsei koos prokuratuuriga, et kriminaalmenetlust intsidendi osas ei käivitata.

«Vaatasime läbi turvakaamera salvestised juhtunust ning videost on näha, et baari ääres kasvab arusaamatus kahe mehe vahel kiiresti rüseluseks, mille algatajaks ei olnud Jaak Madison. Rüseluse käigus keegi viga ei saanud, mistõttu hetkel puuduvad juhtunus kuriteo tunnused. Küll aga kohtume tunnistajatega ning hindame, kas tegemist võib olla avaliku korra rikkumisega, juhul kui rüselusest olid häiritud kolmandad osapooled,» ütles Saarniit.

Politseinikud reageerisid ööl vastu esmaspäeva väljakutsele Tallinnas Sakala tänaval, kus teataja sõnul oli toimunud konflikt kahe mehe vahel.

Kohapeal õnnestus politseinikel vestelda vaid Madisoniga, sest tüli teine osaline oli politsei tulekuks lahkunud.

Madison ütles esmaspäeval BNS-ile, et tüli algataja oli politsei tulekuks plehku pannud, kuid tema mantli varruka tiris katki üle baarileti hüpanud ja sündmuste käiku tema vastu sekkunud baarmen.

«Kirjutasin politseile tehtud avalduses mulle tekitatud kahju suuruseks 200-250 eurot. Muud viga ma ei saanud,» kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles