Alates oktoobrist on Tallinnas avalikel üritustel ühekordsete nõude kasutamine keelatud (4)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varsti keelatud.
Varsti keelatud. Foto: Tomi Saluveer

Tallinna linnavolikogu täiendas tänasel istungil avaliku ürituse korraldamise ja pidamise korra määrust punktiga, mis keelab alates selle aasta 1. oktoobrist Tallinnas toimuvatel avalikel üritustel toidu ja joogi serveerimisel plastist ühekorranõude ja ühekorrasöögiriistade kasutamise.

Määrusega on edaspidi lubatud kasutada vaid biolagunevast plastist nõusid ja söögiriistu, mis on komposteeritavad ja millel on vastav sertifikaat. Samuti peab avaliku ürituse korraldaja edaspidi tagama, et üritusel kogutakse igas kogumiskohas liigiti vähemalt segaolmejäätmeid, biolagunevaid jäätmeid ja pakendijäätmeid.

Abilinnapea Züleyxa Izmailova sõnul on plastreostus globaalne keskkonnaprobleem, mille Euroopa Liit ja paljud teised riigid nüüd tõsiselt sihikule on võtnud. «Kusjuures aastaks 2021 keelatakse paljude plasttoodete müük Euroopa Liidus täielikult. Tänane muudatus näitas, et Tallinn on plastreostuse ja jäätmekäitluse küsimuses progressiivne ja otsusekindel,» sõnas Izmailova.

«Ühekordsed plastõud on võimalik asendada korduvkasutavatega, mitmed ettevõtted on juba aastaid sellist teenust pakkunud ja paljudel üritustel on süsteem end tõestanud. Samas on plastikule olemas mitmeid keskkonnasõbralikke alternatiive, näiteks bambus, papp ja suhkruroog,» lisas ta.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles