Armastatud näitlejad näitasid sportlastele koha kätte

Priit Pullerits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast pingsaid, kuid edukaid valimisi on näitleja Raivo Tammel aega tunda rõõmu ka teiste üle. Siin naeratab ta aastavahetusel maha põlenud Nurmiko aianduskeskuse taasavamisel selle nädala keskel.
Pärast pingsaid, kuid edukaid valimisi on näitleja Raivo Tammel aega tunda rõõmu ka teiste üle. Siin naeratab ta aastavahetusel maha põlenud Nurmiko aianduskeskuse taasavamisel selle nädala keskel. Foto: Sander Ilvest

Raivo Tamm ja Üllar Saaremäe tegid eelmisel pühapäeval nii endale kui ka enamikule teistele üllatavalt kõva valimistulemuse, mis ei saanud olla juhuslik algaja õnn. Nüüd on küsimus selles, kas Eesti saab kahe armastatud näitleja asemele kaks siunatud poliitikut.

Üleeile hommikul sai lavastaja Ain Mäeots telefonikõne Raivo E. Tammelt. Nad pidid hakkama aprilli keskelt ühist asja ajama. Mäeotsal tuleb juuni lõpuks saada lavaküpseks «Kirvetüü», suvelavastuse Setumaa külaelust pärast Eesti taasiseseisvumist, kus publikumagnetiks peale Tamme ka Ott Sepp, Andres Mähar ja Mait Malmsten.

Tamm andis Mäeotsale teada, et temast tegijat ei saa.

«Ma juba arvestasin sellega,» tunnistab Mäeots Arterile.

Ta teadis seda, mida enamik teisigi, kes pühapäeval järgmise riigikogu liikmete selgumisele kaasa elasid. Raivo Tamm – ilma E-ta, et eristada teda näitleja Tammest – tegi nii hea tulemuse, et üllatas ennastki. 2583 häält oli kogu Eesti peale suuruselt 43. saak, mis viis ta otseteed riigikokku. Sellepärast pidigi ta Mäeotsale ära ütlema.

Tamm (53) oli vähemasti arvestanud, et peab astuma pärast valimisi teatrist Toompeale. «Kui otsustasin, et kandideerin, siis tõsimeelselt ja siiralt, mitte ei hakka peibutuspardiks,» lausub ta. Lähiajal lubab ta astuda ka Isamaa liikmeks. Aga temast neli aastat noorem Üllar Saaremäe, teine tuntud näitleja Isamaa nimekirjas, nägi oma võimalikku panust pigem

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles