Maakonnalehtede lood kuuluvad Eesti tippu

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala peatoimetaja Hans Väre.
Sakala peatoimetaja Hans Väre. Foto: Marko Saarm / Sakala

Ühelgi maakonnalehel pole eraldi võttes üle-eestilist mõju, kuid kui tiraažid kokku liita, selgub, et nende trükiarv on 5000 eksemplari võrra suurem kui üleriigiliste päevalehtede tiraažide summa. Kui keegi ütleb väljaspool Tallinna, et «lehes kirjutati», mõtleb ta selle all üsna kindlasti maakonnalehte ja kõik kuuljad saavad aru, millist väljaannet silmas peeti.

Seda mõju meeles hoides muutub eriti tähtsaks, et maakonnalehed pakuksid oma lugejatele Eesti tipptasemel sisu.

Kui vaadata tänavu maakonnalehtede kategoorias preemiatele nomineerituid, võib rõõmuga tõdeda, et üleriigiliste väljaannete ees pole põhjust häbeneda, ning žüriil, kuhu kuulusid ajakirjandusõppejõud Ragne Kõuts, endine Õhtulehe peatoimetaja Väino Koorberg, Saarte Hääle peatoimetaja Gunnar Siiner, endine tippajakirjanik Rasmus Kagge ja Sakala peatoimetaja Hans Väre, oli tükk vaidlemist, et selgitada välja, millised lood on need kõige-kõige. Nagu koosoleku lõpuks selgus, läks eriti hästi Postimees Gruppi kuuluvatel maakonnalehtedel, kes pälvisid kümnest nominatsioonist kaheksa ja kolmest võidust kaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles