Kuidas käis Veerpalu au päästmine? (17)

Villu Päärt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Pilv (paremal) proovis Andrus Veerpalu mitmel moel dopingusüüst puhtaks pesta. Lõpuks päästis Eesti suusasangari protseduuriline asjaolu, aga kehavälise hormooni süstimise süüdistust ümber ei lükatud.
Aivar Pilv (paremal) proovis Andrus Veerpalu mitmel moel dopingusüüst puhtaks pesta. Lõpuks päästis Eesti suusasangari protseduuriline asjaolu, aga kehavälise hormooni süstimise süüdistust ümber ei lükatud. Foto: Priit Simson

Andrus Veerpalu dopingukaasuse otsustas üks väike nüanss. Kuid kokkuvõttes leidis rahvusvaheline spordikohus, et piisav hulk tõendeid viitab, et Veerpalu süstis dopinguna kehavälist kasvuhormooni.

Neljapäev, 7. aprill 2011. Me nägime pressikonverentsil suusasangar Andrus Veerpalu pisaraid. Kaks kuldmedalit kahtedelt olümpiamängudelt. Kaks dopinguproovi, A ja B, mõlemad positiivsed.

Seda vana lugu tasub meenutada, sest terve Eesti seisis Veerpalu poolel. Tipp-poliitikutest kõige lihtsamate inimesteni, kes kogunesid linnade keskväljakutele, et koos kätest kinni hoida ja hüüda: «Usume! Andrus Veerpalu!»

Vere- ja uriiniproovid annab Veerpalu Otepääl 29. jaanuaril 2011. Vereproovid viiakse Tallinnasse ja sealt lendavad need Saksamaale laborisse.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles