Kersti Kaljulaid: ma ei ole tšikk, ma olen vanaema (34)

Neeme Raud
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Kersti Kaljulaid eile New Yorgis ÜRO naistefoorumi pressikonverentsil.
President Kersti Kaljulaid eile New Yorgis ÜRO naistefoorumi pressikonverentsil. Foto: JUSTIN LANE / EPA / Scanpix

Ameerika Ühendriikides visiidil viibiv president Kersti Kaljulaid vastas teisipäeval New Yorgis pressikonverentsil teravalt küsimusele, milles ajakirjanik uuris, kuidas ta tunneb ennast naispresidendina.

«Vabandage, ma olen vanaema. Ma ei ole tšikk, ma olen vanaema,» ütles Kaljulaid ÜRO naistefoorumi pressikonverentsil küsimusele, kuidas ta tunneb end Eesti kõige noorema ja esimese naispresidendina.

President Kersti Kaljulaid on esmaspäevast neljapäevani töövisiidil Ameerika Ühendriikides.

Teisipäeval osales president ÜRO naiste, laste ja noorukite tervise ning heaoluga tegeleva liikumise Every Woman Every Child üritusel ning andis pärast seda pressikonverentsi.

Nii Ameerika kui Euroopa peavad ühiselt seisma väärtuste eest, millel põhinevad mõlemad ühiskonnad, sõnas Ameerika Ühendriikides töövisiidil viibiv president Kersti Kaljulaid Brookingsi mõttekojas peetud kõnes. 

«Mitte ükski demokraatia eraldi pole piisavalt tugev, et 21. sajandi väljakutsetele üksi vastu astuda. Kui kusagil hakkab vabadus taanduma, siis tähendab see, et ka kõikjal mujal on vabadus vähem kaitstud,» ütles Kaljulaid presidendi kantselei vahendusel. 

Riigipea rõhutas, et kui maailma kujundavad ümber need, kelle võimu ei kontrolli demokraatlikud institutsioonid, siis pole vabadus enam kusagil kindlalt kaitstud.

«Just see põhistab jätkuvalt atlandiülest ühtsust. Ameerika Ühendriikide roll Euroopa kaitses püsib olulisena, kuid see pole n-ö ühesuunalise liiklusega tänav. Terviklik ja vaba Euroopa, kes tegutseb Ameerikaga kooskõlas, on ülitähtis ka Ameerika Ühendriikide julgeoleku tagamiseks,» rääkis riigipea.

Kaljulaid kohtub neljapäeval ka Esindajatekoja spiikri Nancy Pelosiga.

Kommentaarid (34)
Copy
Tagasi üles