Fotod: politsei jahtis Gonsiori tänaval bussirajal sõitjaid (5)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeva pärastlõunal tegi politsei tunni ajaga 17 trahvi sõidukijuhtidele, kes sõitsid liiklusseadust rikkudes bussirajal.

«Sellised reidid jätkuvad, sest nagu näete, tulemused on masendavad,» ütles Põhja prefektuuri välijuht Ragnar Jänes. Ta selgitas, et muutsuunarajaga Gonsiori tänaval tohivad tavasõidukid bussirajal sõita kuni järgmise tänavanurgani, kus nad on kohustatud ära pöörama.

Paraku leidus pärastlõunasel ajal, kui tänava keskmisel sõidurajal on suund kesklinnast Lasnamäe poole, küllalt palju neid, kes kasutasid kesklinna poole suunduvad bussirada mittesihipäraselt, ehk üritasid mööda bussirada kesklinna sõita.

Politseinikud võtsid koha sisse Gonsiori tänaval sotsiaalministeeriumi kunagise maja vastas. Nende kaamera näitab täpselt ära, missugused sõidukid Lasnamäe poolt tulles ei pööra Vilmsi või Laulupeo tänavale, vaid sõidavad edasi mööda bussirada. Sellised sõidukid suunatakse parklasse ning juhtidele kirjutatakse lühimenetluse korras 20eurone trahv välja.

Kas on võimalik ka hoiatusega pääseda? «Hoiatus on liiklusseaduses kirjas. Tänaval on juba hilja hoiatada. Me kõik oleme ühtemoodi liikluseksami teinud ja peame asjadest ühtemoodi aru saama. Siin on kõik piisavalt lihtne ja arusaadav ning see süsteem on toiminud juba mitu kuud. Keegi ei saa enam väita, et sattus uue liikluskorralduse tõttu segadusse,» ütles üks politseinik.

Sellest hoolimata tuleb nii mõnelegi autojuhile reeglid üle seletada. Üks peatatud autojuht hüppab kiiresti autost välja, haarab pagasiruumist taksoplafooni ja vehib sellega. «Näete, ma olen taksojuht, klient istub ka autos. Mul on õigus bussirajal sõita,» selgitab ta. Politseinikku see seletus aga ei veena ja plafoon pannakse autosse tagasi. «Ma ütlen neile, et teil on kiire,» ütleb taksojuht kliendile, enne kui politseiautosse istub. Ütlemisest pole aga vist abi, sest trahvi kättesaamiseks kulub tal sama palju aega kui teistel vahelejäänutel.

Politsei lubab Gonsiori tänava kontrollimist jätkata. Sealsetele sagedastele liiklusrikkumistele on politsei tähelepanu juhtinud ka linnaametnikud.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles