Galerii ja video: Vakra lõputöö tunnistati plagiaadiks ja bakalaureusekraad tühistati (39)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kokku saanud Tallinna Ülikooli professoritest koosnev komisjon otsustas, et Rainer Vakra 17 aastat tagasi koostatud lõputöö on plagiaat. 

«Komisjon võttis vastu kaks otsust. Tunnistasime Vakra töö suures ulatuses plagiaadiks ja teiseks teeme ettepaneku Vakra bakalaureusediplomi tühistamiseks,» ütles Reiska. 

Reiska sõnul on Vakral võimalik ka otsus edasi kaevata. «Selles osas, mis saab Vakra magistrikraadist, praegu selgus puudub,» ütles ta.

Ülikooli õppeprorektor Priit Reiska ütles pärast istungit, et menetluse käigus küsiti selgitusi kõigilt osapooltelt ning telliti ekspertanalüüs. «Komisjon vaatas tööde kattuvust ja seda, kes oli mingisuguste osade autor. Selgus, et kattuvused olid suures ulatuses, kuid sellest saab detailsemalt rääkida, kui menetlusega on ühele poole jõutud,» selgitas Reiska. 

Komisjoni ette selgitusi jagama tulnud Rainer Vakra ütles pärast istungit, et räägiti sellest, mis 20 aastat tagasi toimus. Vakra lahkus enne otsuse teatavaks tegemist.

«Rääkisin sellest, kuidas ma siin õppisin, mis moodi ma olin praktikal ja mis ma seal tegin. Ma saan öelda, et mina nägin neid raporteid (Vakra kirjutas komisjoni otsuse kohaselt oma lõputöö maha Säästa Eesti raportitest - S.P) eelmine nädal alles,» ütles Vakra pärast komisjoni istungit ja eitas süüd.

Esimest korda sai komisjon kokku 26. veebruaril. Lõpliku otsust Vakra lõputöö osas esimesel koosolekul ei langetatud, kuid plagiaadi süüdistuseks on Tallinna Ülikooli õppeprorektori sõnul kindlasti alust.

Sotsiaaldemokraat Rainer Vakra kasutas 17 aasta taguses lõputöös viitamata Säästva Eesti Instituudi kolme raportit, millest üks oli sel ajal avaldamata. 

 

Vaata, mida ütles Rainer Vakra enne komisjoni istungit. 

Kommentaarid (39)
Copy
Tagasi üles