Polaarlegend Viktor Bojarski kiidab Eesti Antarktika-algatust

Jaanus Piirsalu
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Bojarski juhtis ekspeditsiooni, kus kuus meest läbisid suuskadel ja koertekelkudega pikimat võimalikku marsruuti pidi Lõunamandri.
Viktor Bojarski juhtis ekspeditsiooni, kus kuus meest läbisid suuskadel ja koertekelkudega pikimat võimalikku marsruuti pidi Lõunamandri. Foto: Erakogu

«See, mida Bellingshausen oleks 200 aastat tagasi selge ilmaga näinud, poleks nagunii vastanud kellegi ootustele,» ütleb kuulus polaaruurija Viktor Bojarski. 

Saaremaalase Fabian Gottlieb von Bellingshauseni Antarktika avastamise 200. aastapäevale pühendatud Eesti meremuuseumi ekspeditsioon kaasab tähelepanu köitmiseks maailmanimega uurijaid, kellest üks on legendaarne jääväljade vallutaja Viktor Bojarski.

«Eestlaste plaan on väga tubli. Eriti kiiduväärt on mõte marsruudi ajal pidada teaduskonverentse, kliimamuutustest tuleb rääkida nii palju kui võimalik,» ütles üks Venemaa kuulsamaid tänapäeva polaaruurijaid ja Eesti Polaarklubi välisliige Viktor Bojarski Postimehele, lubades võimaluse korral Eesti ekspeditsiooni igati aidata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles