Keila hooldushaigla eksjuht sai pistisekahtlustuse

Risto Berendson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Peri
Andres Peri Foto: Priit Simson

Põhja ringkonnaprokuratuur kuulutas endise Keila hooldushaigla juhi Andres Peri kahtlustatavaks pistise võtmises, kohtutee ootab ilmselt ees ka arstile pistist andnud haige lähisugulast.



Kevadel ETV menusaate «Pealtnägija» kaudu kurikuulsaks saanud Andres Peri on ametlikult kuriteos kahtlustatav juba suve lõpust. Perit kahtlustatakse 4000 krooni suuruse pistise võtmises.

Kriminaalkuriteoks kvalifitseerunud juhtum tuli välja «Pealtnägijast», kus selgus, et Keila hooldushaiglat juhtides nõudis Peri eaka patsiendi haiglasse jätmise eest tema sugulastelt 4000 krooni ja pudelit konjakit.

«Vennad panid raha kokku, läksime sinna ja siis Peri ütleski, et kas viite ta ära,» rääkis pereliige saates. Väljapääsmatus olukorras pere andiski arstile altkäemaksu 4000 krooni ja konjaki. Nüüd on prokuratuur pistise andmise eest kuriteos kahtlustatavaks kuulutanud ka Perile meelehead andnud pereliikme.

Pärast Keila haiglas ilmnenud skandaalsete ravijuhtumite ilmsikstulekut kõrvaldas Peri tööandjaks olnud Põhja-Eesti regionaalhaigla mehe Keila hooldushaigla juhi kohalt ja tegi mai keskel prokuratuurile avalduse pistisejuhtumi uurimise alustamiseks.

Peri jätkab PERHis tööd tavaarstina Hiiu haiglas ja kohakaaslusega Läänemaa haiglas, kus ta käib tööl valvearstina. PERHi kommunikatsioonijuhi Inga Lille sõnul pole ei Peri ega prokuratuur haiglat veel teavitanud, et Peri kuriteos kahtlustatavaks kuulutati.

Põhja ringkonnaprokuratuuri selgitusel pole nad Peri kriminaaluurimise ajaks ametist kõrvaldamist taotlenud seetõttu, et uurijail pole põhjust arvata, nagu saaks Peri oma praeguses töös talle kriminaalasjas süüks pandava kuritegeliku tegevusega jätkata.

Peri jaoks pole tegemist esimese kriminaalasjaga. 2005. aastal sai varem Lõuna riigikaitse osakonna arstliku komisjoni esimehena töötanud Peri kriminaalkorras karistada selle eest, et ta võttis aastate jooksul 17 kutsealuselt kokku 50 000 krooni altkäemaksu fiktiivsete vabastuste eest.

Peri ise õigustas end toona väikese sissetulekuga. Karistuseks viieaastase vangistuse saanud Peri pidi reaalselt sellest ära kandma ainult kaks kuud Murru avavanglas. Kogu karistuse kandmise aja jätkas Peri tööd haiglas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles