Grybauskaitė: peaminister häbistab Leedut rahvusvahelisel areenil (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu peaminister Saulius Skvernelis.
Leedu peaminister Saulius Skvernelis. Foto: INTS KALNINS/REUTERS/Scanpix

Leedu president Dalia Grybauskaitė kritiseeris pühapäeval peaminister Saulius Skvernelist riigi häbistamise eest rahvusvahelisel areenil.

President ütles Vilniuses ajakirjanikele peaministrile viidates, et ta «on võimeline naasma Iisraelist Palestiina protestinoodiga ja ütlema seejärel midagi meie lähimate naabrite kohta». «Selleks peavad tal olema suured võimed, et peaministrina sellist rahvusvahelist häbi põhjustada,» lausus ta.

Palestiina esitas veebruari algul Leedule protestinoodi pärast Skvernelise külaskäiku Ida-Jeruusalemma Iisraeli valitsusametnike saatel visiidi käigus, mille kavva ei mahtunud kohtumine Palestiina ametnikega.

Paari päeva eest tsiteeris Leedu uudisteportaal lrt.lt Skvernelist ütlemas külaskäigul riigi lõunaossa Lazdijai linna, et «lätlased ei ole meie vennad, nad on paljudes valdkondades meie rivaalid». Leedu peaministri tsitaadile sai Läti meedias osaks suur tähelepanu.

Laupäeval täpsustas lrt.lt pärast Skvernelise meeskonna kriitikat peaministri sõnu: «Lätlased ja eestlased tunduvad täiesti olevat meie vennad, kuid see ei ole nii. Konkreetselt Lätist rääkides on see üks meie suurimaid konkurente majandussfääris.»

Leedu peaministri pressiesindaja Tomas Beržinskas ütles BNSile, et Skvernelis ei kavatse presidendi avaldusi kommenteerida.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles