Viljandi maantee kergliiklustee valmib juunis

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn, 12.11.2018
Viljandi maantee kergliiklustee ehitus.
Tallinn, 12.11.2018 Viljandi maantee kergliiklustee ehitus. Foto: Mihkel Maripuu

19. märtsist jätkuvad Viljandi maantee kergliiklustee ehitustööd, mis olid talveperioodiks peatatud.

Praeguste plaanide kohaselt lõpetatakse tööd juuni alguseks, teatas Nõmme linnaosavalitsus.

Nõmme linnaosavanem Grete Šillis rääkis, et kergliiklustee lõiku, mis liidaks omavahel Valdeku tänava ja Pärnu maantee kergliiklustee, on juba mõned aastad oodatud, sest see ühendab Tallinna kergliiklusteede võrgustiku Kiili valla omaga. «Lisaks rajab Eesti Discgolfi Liit teega piirnevasse Järve metsa kettagolfiraja, mis Nõmme-Mustamäe maastikukaitsealal sel kevadel suletakse,» lisas Šillis.

Tööde käigus valmib 2,6 kilomeetri pikkune ja nelja meetri laiune asfaltkattega kergliiklustee Viljandi maantee Valdeku tänava ja Pärnu maantee vahelisel lõigul, mille mõlemal pool on 0,75 meetri laiused graniitsõelmetest jooksurajad. Kergliiklustee lõigule on projekteeritud neli puhkekohta. Rajatav tee jääb Viljandi maantee idapoolse metsatuka ja kõrgepingeliini vahelisele alale. Pärnu maantee kergliiklusteega ühendamiseks rajati üle raudtee viadukt.

Projekti kogumaksumus on 783 827 eurot. Seda rahastatakse 85 protsendi ulatuses Euroopa Liidu rahadest. Ehitustöid teeb AS TREV-2 Grupp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles