Prantsuse valitsus vahetab rahutuste järel välja Pariisi politsei juhi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahutused Prantsusmaal
Rahutused Prantsusmaal Foto: JULIEN DE ROSA / EPA

Prantsuse valitsus teatas esmaspäeval pärast nädalavahetusel Pariisis toimunud ning süütamiste ja rüüstamistega päädinud rahutusi, et vahetab välja Pariisi politsei juhi.

Prantsuse valitsus teatas esmaspäeval pärast nädalavahetusel Pariisis toimunud ning süütamiste ja rüüstamistega päädinud rahutusi, et vahetab välja Pariisi politsei juhi.

Peaminister Édouard Philippe'i sõnul vahetatakse Michel Delpuech välja kolmapäeval ja tema asemele tuleb Didier Lallement, kes juhib riigi edelaosas Nouvelle-Aquitaine'i piirkonna politseid.

Delpuech oli ametis 2017. aasta aprillist.

Möödunud laupäeval rüüstati Champs-Élysées' avenüül 91 poodi, nende seas luksuspoed nagu Longchamps ja Bulgari.

Siseministri asetäitja Laurent Nuñez tunnistas esmaspäeval, et politsei ei suutnud märatsemist ohjeldada ja lubas, et valitsus üritab stsenaariumi kordumist vältida.

Prantsuse võimud tunnistasid pühapäeva õhtul julgeolekumeetmete puudulikkust Pariisis niinimetatud kollavestide meeleavalduse ajal.

Peaminister tõdes, et turvameetmed olid puudulikud ja need tuleb edaspidi üle vaadata.

Kolm kuud kestnud meeleavaldustega seoses on Prantsusmaal taotletud 170 miljoni euro jagu kindlustushüvitisi, teatas Prantsuse kindlustusfirmade föderatsioon (FFA) esmaspäeval.

FFA teatel on alates novembrist esitatud 10 000 kahjunõuet. Protestid olid alguses kütuseaktsiisivastased, kuid kasvasid peagi üle tihti vägivaldseteks valitsusevastaseks meeleavaldusteks.

Alates detsembrist on meeleavaldajate hulk langenud, kuid laupäeviti kogunevad endiselt tuhanded inimesed tänavatele, nendes eas paremäärmuslased ja vasakäärmuslased, kes vastutavad suurema osa vägivalla eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles