Ringkonnakohus jättis tuntud võlaküti vahi alla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinnipidamiskoht.
Kinnipidamiskoht. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Tallinna ringkonnakohus ei vabastanud teisipäeval vahi alt inkassoteenuse pakkujana tuntust kogunud Lembitu Kitti.

Keskkriminaalpolitsei pidas väljapressimises ja niinimetatud Okunevi kuritegelikku ühendusse kuulumises kahtlustatava Kitti kinni 19. veebruaril ning kaks päeva hiljem lubas kohus ta esialgu kuni kaheks kuuks vahistada.

Kitt eitab kategooriliselt kuulumist kuritegelikku ühendusse ning seostab tema kahtlustamist väljapressimistes võlgnike katsetega oma võlgade tasumisest pääseda.

Samas kriminaalasjas viibib vahi all ka Gennadi Okunev, keda keskkriminaalpolitsei kahtlustab kuritegeliku ühenduse moodustamises ja juhtimises. Ühendusse kuulumises on kahtlustatavaid vähemalt 10.

Uurimisandmetel tegelesid kuritegeliku ühenduse liikmed narkoäri, väljapressimiste ja vägivallakuritegudega.

Samas on uurijad veendunud, et vaatamata aegade jooksul vahetunud liikmetele on selle juhiks juba alates 1990-ndatest aastatest Gennadi Okunev.

Kahtlustuse kohaselt kuulus Kitt sellesse ühendusse alates 2013. aastast ja allus otseselt Okunevile. Uurijate hinnangul tegeles Kitt võlgade väljanõudmisega just selle ühenduse huvides.

Samas kriminaalasjas on saanud kahtlustuse väljapressimistes kuritegelikes ringkondades tuntud ning hiljem ka maalikunstnikuna tähelepanu pälvinud Nikolai Bleskov.

BNS-ile teadaolevalt kahtlustavad uurijad Kitti ja Bleskovi kolme mehe suhtes toime pandud väljapressimistes, kusjuures võlgnikud on ka ise meedias tähelepanu saanud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles