Pearabi solvanud mehele mõisteti kaheksa päeva aresti (25)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Juudi Koguduse pearabi Efraim Shmuel Kot.
Eesti Juudi Koguduse pearabi Efraim Shmuel Kot. Foto: Raigo Pajula / Arno Mikkor / Vabariigi Presidendi Kantselei

27-aastane trammijänes, kes otsustas vihahoos Eesti pearabi suunas hõigata rämedaid solvanguid, peab veetma kaheksa päeva arestimajas.

Politsei sai 16. märtsil teada, et Tallinnas solvati sünagoogi kõndinud pearabi. Järgmisel päeval pidasid korrakaitsjad Tallinna kesklinnas asuvas kaubanduskeskuses kinni 27-aastase mehe, keda on varem karistatud erinevate süütegude eest.

Verbaalne rünnak leidis aset pühapäeval kella 9 paiku Tallinnas Paberi trammipeatuses, kui eesti keelt kõnelev mees karjus sünagoogi Šabbati jumalateenistusele läinud pearabi Shmuel Kotile väljendeid nagu «Mida sa, juut, vahid!», «Ahju lähed!» ja muud ebatsensuurset. 

Täna toimunud istunguil määras kohus mehele karistuseks kaheksa päeva aresti avaliku korra rikkumise ning narkootilise ja psühhotroopse aine tarvitamise eest. Põhja prefektuuri Kesklinna politseijaoskonna juht Kaido Saarniit sõnul alustati menetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb vaenu õhutamist.

«Seaduses on vaenu õhutamise eelduseks, et kutsutakse üles vihkamisele ja vägivallale, millega kaasneb oht kellegi elule, tervisele või varale. Kuna selle juhtumi puhul puudus üleskutse ja seega reaalne oht, siis kvalifitseerimise väärteo ümber avaliku korra rikkumiseks ning kohus nõustus sellega,» ütles Saarniit.

Kommentaarid (25)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles