Karilaid on valmis kirjutama Raimond Kaljulaidile soovituskirja teise erakonda (6)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Karilaid.
Jaanus Karilaid. Foto: Erik Prozes

Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid sõnas, et endise juhatuse liikme Raimond Kaljulaidi tegevus on destruktiivne ning selle eesmärk on enda hinna üles kruvimine riigikogus ning võimalike uute partnerite silmis.

Keskerakonna juhatusest välja astunud Põhja-Tallinna linnaosa vanem Raimond Kaljulaid teatas täna, et alustab kampaaniat, kus kutsub üles Mihhail Kõlvartit, Yana Toomi ja teisi Keskerakonna poliitikuid lõpetama koostööd EKREga.

Karilaid sõnas, et Kaljulaid meenutab Pantalonet näidendist «Armastus kolme apelsini vastu». «Pakkumisele, kas tahad saada kümme korda kuulsamaks, on Kaljulaid selgelt öelnud «jah», mõtlemata, mida tähendab selline käitumine erakonnale või demokraatiale. Viimast on ta valmis paraku seni kaitsma, kuni see talle sobib,» ütles aseesimees.

Karilaid ütles, et ta on valmis kirjutama Kaljulaidile sobiva soovituskirja teise erakonda. «Armastust kumab siinjuures endisel juhatuse liikmel Reformierakonna, Kallaste ning võimu vastu,» sõnas Karilaid.

«Kogu see tegevus on oma hinna üles kruvimine nii oma võimalike tulevaste partnerite silmis Reformierakonnas kui ka Euroopa Parlamendi kampaania valguses. Sellisele väljapressimisele, mida täna Kaljulaid oma videoga püüdis saavutada, Keskerakond igatahes ei allu,» viitas Karilaid kutsele moodustada erakonnas sees eraldi tiib juhatuse otsuse ja kolmepoolsete konsultatsioonide vastu.

Tema sõnul tuleks austada nii Keskerakonna juhatuse enamuse kui ka valijate otsust, mitte rusikate vehkides uksest välja joosta ja olla võimalikult destruktiivne.

«Valimised olid 3. märtsil ning sellele järgneb normaalne demokraatlik protsess, kus otsitakse ühisosa. Kui enne valimisi ütles Kaljulaid, et EKRE valijaid ei tohiks välistada, siis täna on tema seisukoht kardinaalselt muutunud ning 100 000 inimese valik ei kõlba läbirääkimiste laua tahagi,» tõdes Karilaid.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles