Ratas: palun EKRE poliitikutel sügavalt järele mõelda (73)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas.
Jüri Ratas. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Peaminister ja Keskerakonna esimees Jüri Ratas ütleb, et naistearstide ja naiste süüdistamine abordi teemal peab lõppema. 

Ratas kirjutab, et kõigi riigijuhtide roll ja kohustus on viia Eesti elu edasi, ehitada sidusat, tugevat ning ühtehoidvat riiki ja ühiskond. Ühiskonda, kus on rohkem mõistmist ja üksteise kuulamist ning vähem vihkamist, riiki, kus keegi ei tunne, et talle tehakse põhjendamatult liiga.

«Meie ühiskonda on alati märksa kergem lõhkuda, kui hiljem kokku siduda. Seetõttu peab iga poliitik mõistma oma sõnade ja tegude kaalu ning vastutust,» märgib Ratas.

Kahjuks on arutelu niivõrd isikliku ja tundliku teema üle, nagu seda on abort, teinud väga paljudele inimestele alusetult haiget, tõdeb ta. «Ma vabandan kõigi naiste, naistearstide, aga ka meeste ees, keda on see ootamatult tõstatunud debatt haavanud,» ütleb Keskerakonna juht.

«Palun EKRE poliitikutel sügavalt järele mõelda ning mõista, et võimalik valitsusvastutuse kandmine ei tähenda seismist ainult oma hoiakute ja tõekspidamiste eest, vaid kogu riigi ja rahva teenimist ning hoidmist,» lisab Ratas. «Naistearstide ja naiste süüdistamine inimlikult äärmiselt raskete, kuid sügavalt isiklike otsuste eest on lubamatu. See peab lõppema.»

Keskerakonna, EKRE ja Isamaa võimukõnelustel on ühe teemana palju kõneainet saanud abordipoliitika. Üks EKRE valimislubadus oli meditsiinilise põhjenduseta abortide arvu vähendamine. Erakonna aseesimees Martin Helme on öelnud, et aborte tegevad naistearstid rikuvad oma Hippokratese vannet. Eesti naistearstide selts näeb abordi kättesaadavuse piiramises ohtu Eesti inimeste reproduktiivtervisele ja naiste õigustele oma tervise eest otsustada. Statistikast nähtub aga, et abortide arv on aastatega olulisel määral ning stabiilselt langenud ja seda ilma poliitilise sekkumiseta.

Kommentaarid (73)
Copy
Tagasi üles