Briti kohus mõistis eestlasest jahikapteni 1,4 tonni kokaiini salakabaveos süüdi

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suurbritannia Bristoli Kuninglik Kohus mõistis eestlasest jahikapteni Richard Musta ja veel neli meest süüdi 1,4 tonni kokaiini smugeldamises Surninamest Suurbritanniasse.

Kohus mõistis neljapäeval Briti kodanikud Nigel Clarki (64) ja Dean Watersi (59) ning Hollandi kodaniku Raymond Dijkstra (27) uimasti salakaubaveos süüdi. 49-aastane eestlane Richard Must ja 21-aastane lätlane Voldemars Gailis tunnistasid ennast süüdi juba varem, teatas Briti kuritegevusevastane agentuur National Crime Agency.

Raymond Dijkstra (vasakul), Voldemars Gailis (keskel) ja Richard Must (paremal).
Raymond Dijkstra (vasakul), Voldemars Gailis (keskel) ja Richard Must (paremal). Foto: National Crime Agency

Sellega on kogu uimastiveoga tegelenud viisik süüdi mõistetud, kohus otsustab nende karistuse suuruse järgmisel nädalal, 26. märtsil.

Briti piirivalve ja politseiüksused pidasid 18-meetrise purjekatamaraani Nomad Briti ranniku lähedal kinni mullu 29. augustil. Jaht oli alustanud oma teekonda augusti alguses Lõuna-Ameerikast Surinamest. Üksused eskortisid jahi Cornwalli Newlyni sadamasse ja pidasid pardal olnud eestlasest kapteni Richard Musta, lätlase Voldemars Gailise ja hollandlase Raymond Dijkstra kinni.

Jahi läbiotsimisel leidsid korravalvurid üle 1400 kilogrammi kokaiini, mille väärtus on 44,9 miljonit naela ehk  51,8 miljonit eurot. Uimasti tänavamüügihind oleks olnud 112 miljonit naela ehk ligi 130 miljonit eurot.

Kokaiini pidid Suurbritannias vastu võtma Nigel Clark ja Dean Waters, kelle politsei pidas kinni kaks päeva pärast jahi kinnipidamist. Purjejaht Nomad kuulub Nigel Clarkile.

Politsei usub, et jahi pardalt leitud kokaiin oli mõeldud turustamiseks Suurbritannias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles