Tallinn saab Jalgpalli tänava

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpalli tänava skeem.
Jalgpalli tänava skeem. Foto: Tallinna linnavalitsus

Tallinna linnavalitsus nimetab Kesklinnas Kitseküla asumis Pärnu maantee viadukti juurest loode suunas kulgeva tänava Jalgpalli tänavaks ning muudab ühtlasi Kauba tänava leviala.

Kesklinnas Kitseküla asumis paiknev Kauba tänav algab Marta tänava pikenduselt, kuid Kauba tänava alguseosas puuduvad sobivas vahemikus vabad aadressinumbrid. Seetõttu pole Kauba tänavalt juurdepääsu omavate ja praegu Asula tänava järgi adresseeritud katastriüksuste aadresse võimalik juurdepääsu tänava järgi adresseerida, teatas linnavalitsuse pressiteenistus. Asula tänava järgi adresseeritud katastriüksuste aadresside korrastamise vajadusele on tähelepanu juhtinud ka maa-amet.

Kauba tänava levialaga seonduvat arutanud linnavalitsuse nimekomisjon leidis, et arvestades praegu kehtivaid nõudeid ja maa-ameti soovitusi aadresside korrastamiseks, oleks otstarbekam muuta Kauba tänava leviala selliselt, et tänav algaks Kauba tn 16 // Pärnu mnt 91 nurgalt ning tänava algusosale tuleks määrata uus nimi.

Ühtlasi märkis nimekomisjon, et 2009. aastal tegi Eesti Jalgpalli Liit nimekomisjonile ettepaneku nimetada Võidujooksu tänav ümber Jalgpalli tänavaks. Tol korral nimekomisjon Võidujooksu tänava ümbernimetamist ei toetanud ning tõdes, et Jalgpalli tänava nimi sobiks rohkem Lilleküla staadioni piirkonda.

Eeltoodust tulenevalt esitas nimekomisjon linnaosa valitsusele kooskõlastamiseks Jalgpalli tänava nime ja ettepaneku muuta Kauba tänava leviala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles