Narva kroonimata keisri 10 aastat sekeldusi (4)

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Voronovi saadab juba viimased kümme aastat hämar maine ning praegu pistab ta rinda kahe kriminaalasjaga.
Aleksei Voronovi saadab juba viimased kümme aastat hämar maine ning praegu pistab ta rinda kahe kriminaalasjaga. Foto: Ilja Smirnov, Põhjarannik

Libe nagu hüplev angerjas; munitsipaalpoliitik, kes saab palka rohkem kui president, peaminister ja kaitseväe juhataja; Eesti suuruselt kolmanda linna salajane niiditõmbaja ning – kui prokuratuuri kahtlustused peavad paika – kurjategija.

Eile vahistatud Narva linnavolikogu liiget ja linnaettevõtte AS Narva Vesi juhti Aleksei Voronovit (56) kahtlustatakse kuriteos juba neljandat korda, kuid seni on ta alati pääsenud puhta nahaga ning kohalike oponentide jutu järgi on tema raudne haare linnajuhtimises viimase kümne aasta vältel vaid tugevnenud.

Mehe staatust kohalikus poliitikas näitab juba tema pretsedenditu töötasu. Kommunaalfirma juhi amet ei kõla ülemäära mõjuvõimsalt, kuid Voronov teenib selles positsioonis rohkem kui mistahes Eesti tippametnik – üle 100 000 euro aastas ehk umbes 8500 eurot kuus.

Villa ja veel 12 kinnisvaraobjekti

Seda, et mees on üle keskmise jõukas, näitab juba tema villa Narva-Jõesuus, mille politseinikud eile läbi otsisid. Tema nimele kuulub aga koguni 13 kinnisvaraobjekti üle Ida-Virumaa.

«Olen päri, et palk on üle mõistuse. See ei ole normaalne. Paraku pole varem keegi selle kohta eriti küsimusi esitanud,» tunnistab Tarmo Tammiste, mõni nädal tagasi Voronovi eestvedamisel Narva linnapea ametist maha kistud keskerakondlane

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles