Narvas peeti kinni veel üks korruptsioonikahtlusega volikogu liige (4)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Mižui.
Vladimir Mižui. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Keskkriminaalpolitsei pidas täna seoses Narva korruptsiooniafääriga kinni veel ühe linnavolikogu liikme, Narva Vee nõukogu esimehe Vladimir Mižui, kes aastail 1985-1993 oli Narva linnapea.

Viru ringkonnaprokuratuuri teatel on teda alust kahtlustada altkäemaksu võtmises, vastutasuna selle eest, et ametiisikuna tunnistas ta hanke raames tehtud tööd kvaliteetseks ning kinnitas teostatud tööde vastuvõtmise.

Põhjarannik suhtles 71-aastase Vladimir Mižuiga kolmapäeva pärastlõunal, mil ta rääkis, et nõukogu pole kunagi arutanud ettevõtte hangetega seotud probleeme, sest mingeid selliseid küsimusi ei tekkinud.

«Hangetega tegeleb seal väga kogenud spetsialist, kellel on kogemus Narva veevarustuse ja kanalisatsiooni renoveerimisega, mille maht oli 90 miljonit eurot, lisaks 24 miljonit maksnud uus veepuhastusjaam,» sõnas Mižui Põhjarannikule.

Ta ütles, et Narva Vesi juhatuse liikme Aleksei Voronovi kinnipidamine ja kahtlustamine tuli neile kui välk selgest taevast.

Täna taotles Viru ringkonnaprokuratuur kohtult Narva linnavolikogu ning AS Narva Vesi juhatuse liikme Aleksei Voronovi ja veel ühe isiku vahistamist. Kohus teeb selle kohta määruse veel kolmapäeva õhtul.

Eile, 26. märtsil teostati kriminaalmenetluse raames kohtu loal mitmeid uurimistoiminguid seoses Narva linna ametiisikute korruptsioonikahtlusega. Ametnikke kahtlustatakse altkäemaksu võtmises, lisaks esitatakse kuuele inimesele kahtlustused vastavalt nende rollidele riigihanke teostamise nõuete rikkumise, altkäemaksu andmise, selle vahendamise ja dokumentide võltsimise ning võltsitud dokumentide kasutamise osas.

Aleksei Voronovi on alust kahtlustada riigihangete teostamise nõuete rikkumises menetluses osalejale eelise andmise eesmärgil ning altkäemaksu saamises ja küsimises korduvalt ning suures ulatuses.

Oma ametiseisundit kasutades lõi AS Narva Vesi juhatuse liige Aleksei Voronov oma tuttavatele eelisolukorra teiste hankes osalejatega võrreldes. Ta kohandas hanketingimusi oma soosikutele sobivaks, võimaldas hanke käigus muuta pakkumisi, kindlustades seeläbi tuttavatele hankevõidud. Linnavolikogu liikmena aitas Voronov kaasa Narva linnavalitsusest ehitusloa saamisele ja hankeprojektide kinnitamisele. Vastutasuna sai ta altkäemaksu ligi 60 000 eurot.

Hetkeseisuga esitatakse kriminaalmenetluse raames kahtlustused kokku kaheksale inimesele, samas ei ole välistatud, et isikute arv võib laieneda.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viib läbi keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo. Menetlust juhib Viru ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles