Rahvusvahelise narkoveo väidetav juht jääb vahi alla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Medunitsa (keskel) sai narkoäri eest 13-aasta pikkuse vangistuse.
Jevgeni Medunitsa (keskel) sai narkoäri eest 13-aasta pikkuse vangistuse. Foto: Mihkel Maripuu

Rahvusvahelise narkoäri korraldamises süüdistatav Jevgeni Medunitsat jääb vahi alla, sest riigikohus ei võtnud tema kaitsja määruskaebust arutusele.

Vandeadvokaat Küllike Namm leidis, et 45-aastase Medunitsa võiks vahi alt vabastada talle elektroonilise valve kohaldamisega, kuid kohtud sellega nõus ei olnud. 

Kohtu hinnangul on Medunitsa puhul jätkuvalt oht, et ta võib vabanedes toime panna õigusemõistmisevastaseid kuritegusid. 

«Kuna Medunitsale on esitatud süüdistus muuhulgas kuritegeliku ühenduse loomises ja juhtimises ning sinna liikmete värbamises, esineb reaalne oht, et süüdistatav kasutades oma mõjuvõimu, võib asuda mõjutama vabaduses viibivaid inimesi,» märkis kohus. 

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistab Medunitsat narkoainete salaveoga tegelenud kuritegeliku ühenduse loomises ja juhtimises. 

Süüdistuse järgi tegeles jõuk Medunitsa juhtimisel 2012. aastast kuni 2015. aasta detsembrini tõenäoliselt Marokost Hispaaniasse toimetatud hašiši suurtes kogustes Venemaale smugeldamisega. 

Hašiši Venemaale transportimiseks kasutati erinevaid marsruute, sealhulgas läbi Eesti. 

Süüdistus märkis, et ühe korraga veetav narkokogus oli tavaliselt suurusjärgus paarsada kilo, mis peideti oskuslikult luksautodesse. 

Jõuk smugeldas süüdistuse järgi Venemaale kokku 2,3 tonni hašišit. 

MTA narkotalituse juhataja Raul Koppelmaa sõnul kasutas jõuk narkoveoks kallima hinnaklassi sõiduautosid - Audisid, Mercedeseid ja BMW-sid. 

Medunitsa ja mitu tema väidetavat jõuguliiget võeti Hispaanias kinni 2015. aasta detsembris ning anti Eestile üle 2017. aasta veebruaris. 

Rahvusvaheline narkovõrgustik tabati Eesti maksu- ja tolliameti info alusel ning koostöös Hispaania narkopolitseiga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles