Ratas Narva korruptsioonist: kahtlused on seoses Voronoviga olnud juba ammu

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas.
Jüri Ratas. Foto: Sander Ilvest

Keskerakonna esimees, peaminister Jüri Ratas ütles täna Narvas lahvatanud korruptsiooniskandaali kohta, et kahtlused ASi Narva Vesi juhatuse liikme Aleksei Voronovi suhtes on üleval olnud juba ammu.

«Ma ei pea seda õigeks, et Narva juhtimine on seotud ühe persooniga, kes teostab võimu läbi linnaettevõtte, olles ise volikogu liige. Ka Keskerakonna sõnum on, et tuleb toetada Narva elanikke ja linna arengut, et seal ei saaks korruptiivsed teod toimuda,» ütles Ratas, lisades, et ta usub politsei professionaalsusesse.

Keskkriminaalpolitsei kahtlustab, et Aleksei Voronovit riigihangete teostamise nõuete rikkumises menetluses osalejale eelise andmise eesmärgil ning altkäemaksu saamises ja küsimises korduvalt ning suures ulatuses.

Kahtlustuse järgi lõi ASi Narva Vesi juhatuse liige Voronov ametiseisundit kasutades oma tuttavatele eelisolukorra teiste hankes osalejatega võrreldes. Ta kohandas hanketingimusi oma soosikutele sobivaks, võimaldas hanke käigus muuta pakkumisi, kindlustades seeläbi tuttavatele hankevõidud. Linnavolikogu liikmena aitas Voronov kaasa Narva linnavalitsusest ehitusloa saamisele ja hankeprojektide kinnitamisele. Vastutasuna sai ta altkäemaksu ligi 60 000 eurot.

Kohus Võttis Voronovi eile kaheks kuuks vahi alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles