Tulekuuse saab tuua kolme kohta

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuleskultpuurid.
Tuleskultpuurid. Foto: Mihkel Maripuu

MTÜ Valgusfestival palub kõiki Tallinna linnakodanikke, et nad ei viskaks oma jõulukuuske prügikasti, vaid tooks ühte kolmest kogumispunktist.


Plaanis on anda kuuskedele uus elu ehk teha neist tuleskulptuure.

Kogumiskohad on Artelli jäätmejaam Mustamäel aadressil Artelli 1, Sääse park Mustamäel ja Kultuurikatla hoov.

Tallinnas ehitatakse tuleskulptuure 13. - 17. jaanuarini Kalasadama basseini ääres. Kuuselõke ja tuleskulptuurid süüdatakse 17. jaanuaril kell 17 Kalasadama basseini juures ning päev hiljem samal ajal Mustamäel Sääse pargis.

Tuleskulptuuride üritus ootab veel aktiivseid tudengite meeskondi registreeruma ja skulptuuride ehitamises osalema.

«Meie aja tuleskulptuur on puhas ja jõuline kunstiteos, see on leekide tants võimsate figuuride ja sümboolsete kujundite ümber,» teatasid tulefestivali korraldajad.

Nüüdisaegne tuleskulptuur on valmistatud puitkarkassil ja kaetud tavaliselt õlgedega ja kavandatud nii, et kuju tekib leekidest. See on vahe tuleskulptuuri ja põleva skulptuuri vahel.

Skulptuure ehitavad koos professionaalsete kunstnikega ka tudengid ning gümnaasiumiõpilased. Ettevõtmine on välja kasvanud linnaosavalitsuste kuuselõkke põletamisest ja suur talvetuli kroonib ka tänavust üritust.

Lisaks kuuskede kogumise aktsioonile avatakse täna kell 18 Valgusfestivali osana Tallinnas Uue Maailma seltsimajas roheliste laternate tänav. Kõikidel tulijatel palutakse kaasa võtta taskulamp.

Roheliste laternate tänav toob linnaruumi isikupära, samas rõhutades vajadust rohelisuse järgi nii mõtlemises kui avalikus ruumis. Esimest korda oli roheliste laternate tänav Uues Maailmas Tänavafestivali 2007 ajal, kui see markeeris inimestele tagasi võidetud tänavaruumi.

Rohelised laternad vihjavad oma valgusega lumelinnadele ja -memmedele, jalakäijatele ja ratturitele ning tänavaturgudele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles