Kohus jättis Voronovi süüasjaga seotud ehitusettevõtja vabadusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Voronovi saadab juba viimased kümme aastat hämar maine ning praegu pistab ta rinda kahe kriminaalasjaga.
Aleksei Voronovi saadab juba viimased kümme aastat hämar maine ning praegu pistab ta rinda kahe kriminaalasjaga. Foto: Ilja Smirnov, Põhjarannik

Viru maakohus ei rahuldanud prokuratuuri taotlust võtta vahi alla Narva linnavoliniku Aleksei Voronovi ja munitsipaalettevõtte Narva Vesi kriminaalasjas kahtlustatav ehitusettevõtja Sergei Berezovski.

Kohus vabastas Berezovski pärast 48-tunni pikkust kinnipidamist ning BNS-ile teadaolevalt ei kavatse prokuratuur seda kohtumäärust vaidlustada.

Keskkriminaalpolitsei pidas 26. märtsil kinni Narva Kodulinna fraktsiooni juhi Aleksei Voronovi ja veel kuus inimest. Kolmapäeva õhtul võttis kohus prokuratuuri taotlusel Voronovi esialgu kuni kaheks kuuks vahi alla.

Kolmapäeval pidas keskkriminaalpolitsei kinni ka Narva linnavolikogu liikme ja AS-i Narva Vesi nõukogu esimehe Vladimir Mižui, keda kahtlustatakse altkäemaksu võtmises vastutasuna selle eest, et ta ametiisikuna tunnistas hanke raames tehtud tööd kvaliteetseks ning kinnitas tehtud tööde vastuvõtmise.

Kahtlustuse kohaselt kasutas Voronov AS-i Narva Vesi juhatuse liikmena oma positsiooni ja lõi oma tuttavatele eelisolukorra teiste hankes osalejatega. Kahtlustuse kohaselt kohandas ta hanketingimusi oma soosikutele sobivaks ning võimaldas hanke käigus muuta pakkumisi ja kindlustas seeläbi oma tuttavatele hankevõidud.

Linnavolikogu liikmena aitas Voronov kaasa Narva linnavalitsusest ehitusloa saamisele ja hankeprojektide kinnitamisele ning sai vastutasuna altkäemaksu ligi 60 000 eurot, märgitakse kahtlustuses.

Hetkeseisuga on kahtlustused kuritegudes saanud kaheksa inimest, kuid prokuratuuri kinitusel võib kahtlusaluste ring laieneda.

Kriminaalasja uurib keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo ja uurimist juhib Viru ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles