Elutöö kaotanud panganduskuninganna (4)

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Birgitte Bonnesen
Birgitte Bonnesen Foto: Andrus Peegel

Neljapäeval sai ootamatult sule sappa Swedbankis 32 aastat töötanud ja panka viimased kolm aastat juhtinud Birgitte Bonnesen.

Mais 63. sünnipäeva tähistav taanlanna sündis väikeettevõtjate perre ning otsustas juba varakult, et ei taha kõndida vanemate käidud rada. «Ma tahtsin, et mul oleks puhkused nagu kõigil teistel,» ütles ta 2017. aastal intervjuus. Ülikoolis õppis ta majandust ning inglise ja prantsuse keelt. Kaks aastat pärast lõpetamist, 1987. aastal kolis ta Rootsi ja asus ema soovitusel tööle panganduses. Valituks osutus Swedbank.

Majanduskriisi ajal jäi siseauditis töötanud Bonnesen juhtkonnale silma, sest suutis järjepideva töö ja hea intuitsiooniga päästa märkimisväärse osa Swedbanki 1,3 miljardist dollarist, mis oli pankrotistunud Lehman Brothersisse kinni jäänud. 2009. aastal sai Bonnesenist juba siseauditi juht.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles