Spordiameti sobingumeister pika paturegistriga kohtu ees

Mari Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna algas kohtuprotsess suures ulatuses toimingupiirangu rikkumises süüdistatava Heinu Klaasi üle.
Täna algas kohtuprotsess suures ulatuses toimingupiirangu rikkumises süüdistatava Heinu Klaasi üle. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Tallinna spordiameti, ajaloo- ja tervishoiu muuseumi ning Rae valla hangetel end kahele toolile nihverdanud Heinu Klaasi süüdistatakse eriti suures ulatuses toimingupiirangu rikkumises.

Täna algas protsess Heinu Klaasi üle, kes on ainus, kes peab seisma kohtukulli ees toimingupiirangu rikkumise süüdistuse saanud kolmikust. Lisaks talle said süüdistused ka endine Tallinna spordi- ja noorsooameti (TSNA) juht Rein Ilves ning Ilvese ja Klaasi korraldatud hankeid võitnud ehitusfirma Termentum OÜ omanik Aive Kukk, kuid nemad pääsesid kohtu alt neile süüks pandavate kuritegude aegumise tõttu. Klaas end täna pärast prokuröri süüdistusteksti ette lugemist süüdi ei tunnistanud.

Lisaks väidetavale kokkumängule Õismäe Ehitajate tee pneumohalli rajamisel, mille kohta esitas Tallinna linnavalitsuse sisekontrolör Äripäevas ilmunud artiklite järel tehtud auditi põhjal politseile ka kuriteoteate, oli Klaas seotud ka viie Rae valla hankega kooli ja lasteaedade remontimisel. Vald palkas ta konsultandiks, mis tähendab, et Klaas valmistas ette hankedokumendid ja nõustas hangete läbiviimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles