Uuest koalitsioonist rääkima pidanud Jufereva loobus Postimehe stuudiosse tulemast (28)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Jufereva-Skuratovski.
Maria Jufereva-Skuratovski. Foto: Liis Treimann / Postimees

Lasnamäe linnaosavanema kohalt riigikogu liikmeks asuv keskerakondlane Maria Jufereva-Skuratovski tühistas varem kokkulepitud stuudiointervjuu Postimehes, kus ta pidi kommenteerima Keskerakonna minekut koalitsiooni koos Konservatiivse Rahvaerakonna ja Isamaaga.

Kuigi Jufereva-Skuratovski stuudiosse tulek sai varem kaks korda üle kinnitatud, teatas ta täna hommikul Postimehe venekeelsele toimetusele, et Keskerakond otsustas saata saatesse hoopis Mustamäe linnaosavanema Lauri Laatsi.

Postimehe toimetus ei näe stuudiokülalise vahetamiseks põhjust, eriti kui arvestada sellega, et Lauri Laats jääb edasi Tallinna Mustamäe linnaosavanemaks ja riigikogusse ei lähe. Seega ei osale ta isiklikult uues valitsuskoalitsioonis ja ei ole õige inimene kommenteerima uut koalitsiooni.

Varem kokkulepitu järgi pidanuks Jufereva-Skuratovski osalema saates, mille teema on «Miks venelastest keskerakondlased loovad koalitsiooni EKREga?».

Postimees ei ole saanud vastust küsimusele, kas Jufereva-Skuratovski kardab vastata küsimustele, mis on keskerakondlastele ebamugavad teemad. Saate teemad pidid olema muu hulgas järgmised:

Keskerakond ja EKRE teatasid, et ei hakka forsseerima vene koolide üleminekut eestikeelsele õppele. Kas küsimus on seda väärt, et minna EKREga koos koalitsiooni?

Mis on Jufereva-Skuratovski jaoks niinimetatud punane joon, mis välistaks koalitsiooni EKREga?

Kuidas muutusid nii kiiresti Keskerakonna vaated, kuna veel märtsi alguses nimetasid keskerakondlased EKRE liikmeid paremradikaalideks ja kritiseerisid neid teravalt?

Miks ei ole Keskerakonna venelased kasutanud võimalust tõstatada küsimus sellise koalitsiooni mõttekusest?

Millisena näevad keskerakondlased oma valijaskonda järgmistel valimistel?

Kommentaarid (28)
Copy
Tagasi üles