Sotsiaaldemokraadid seavad riigikogu esimehe kohale üles Sven Mikseri (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser.
Sven Mikser. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Sotsiaaldemokraadid esitavad neljapäeval riigikogu avaistungil riigikogu esimehe kandidaadiks Sven Mikseri, kes sotside kinnitusel austab parlamentaarset demokraatiat ning seisab vaba Eesti eest.

«Sven Mikser on väärikas kandidaat sellele väärikale kohale. Ta on Eesti kogenumaid parlamendipoliitikuid ning Eesti välispoliitika vaieldamatu tipuna esindaks meie riiki suurepäraselt ka diplomaatiliselt. Ent pidades silmas vastaskandidaadi väärtusruumi ja nägemust ühiskonnast, on vast olulisemgi, et Sven Mikser on veendunud õigusriikluse, vabaduse ja parlamentaarse demokraatia kaitsja,» ütles sotsiaaldemokraatide esimees Jevgeni Ossinovski.

45-aastane Sven Mikser on valitud kuude riigikogu järjestikusesse koosseisu. Esmakordselt valiti ta parlamenti 1999. aastal. Mikser töötas aastatel 2002-2003 ja 2014-2015 kaitseministrina. Alates 2016. aasta sügisest on ta olnud  välisministri ametis. Aastatel 2010-2015 juhtis Mikser Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles