Rohelised valivad endale ka meesjuhi (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Züleixa Izmailova Postimehe otsestuudios.
Züleixa Izmailova Postimehe otsestuudios. Foto: Mihkel Maripuu

Roheliste erakond peab üldkoosoleku aprilli lõpus ja selle päevakorras on ka erakonna juhi valimine.

Erakond Eestimaa Rohelised (EER) juhatus otsustas kolmapäeval, et korraline üldkoosolek peetakse 27. aprillil Telliskivi loomelinnakus, teatas erakonna esindaja neljapäeval BNS-ile. Lisaks lõppenud majandusaasta aruande kinnitamine ja valitavate kogude valimisele, on päevakorras ka erakonna esimehe valimised ning sellega seoses põhikirjamuudatuse ettepaneku arutamine.

«Euroopa Roheliste erakondade perel on traditsioon valida erakonna juhi positsioonile kaks inimest korraga - üks mees ja üks naine,» sõnas erakonna praegune juht Züleyxa Izmailova.

«Meie põhikiri seda hetkel ei võimalda, kuid olles juhatuses seda teemat arutanud, oleme jõudnud järeldusele, et see võiks olla mõistlik nii erakonna enda kui ka ühiskonna arengu seisukohalt. Võrdõiguslikkus ei ole ühesuunaline tänav ja seda tasub meeles pidada,» lisas ta.

Erakonna volikogu esimehe Aleksander Laane sõnul pole lihtne järgmised neli aastat Toompeal toimuvat taas kõrvalt vaadata ja leida juurde inimesi, kes oleksid oma vabast ajast ning pere arvelt nõus puhtama Eesti eest võitlema.

«Igapäevamuresid on inimestel niigi, aga veel raskem oleks oma senisele tööle käega lüüa ja oma valijate otsa vaata ning öelda, et enam ei jaksa. Komplekteerime üldkoosolekul uued tegusad kogud ja toimkonnad ning hakkame jälle tööga pihta - kõik on oodatud meiega liituma,» sõnas Laane.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles