Fotod ja video: vaata, kuidas Scoutspataljon tankitõrjerelvadest paugutas (1)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaitseväe keskpolügoonil sel nädalal toimunud Scoutspataljoni laskelaager kulmineerus huvilistele, koostööparteritele ja erialaspetsialistidele korraldatud kaitseväe tankitõrjerelvade võimekust demonstreeriva testlaskmisega.

«Kuna spetsiifilist laskemoona ei saa me igapäevases väljaõppes tihti kasutada, korraldasime demolaskmise, et kõik huvilised saaksid samaaegselt kompetentsi ja kogemuse, et pidevalt uuendada teadmisi ning neid väljaõppes ka edasi anda,» ütles korraldaja leitnant Erkki Tuul.

Testlaskmistel kasutati tankitõrje granaadiheitjat Carl Gustaf ning ühekordset tankitõrjelasku C90 Instalaza. Demonstratsiooni käigus hävitati erinevat tüüpi laskemoonaga mitmesuguseid soomukeid ja jalaväge imiteerivaid sihtmärke, samuti sai näha tankitõrjerelva punkrivastast mõju.

Tänase tankitõrjerelvade demonstratsiooni korraldas Scoutspataljoni lahingutoetuskompanii tankitõrjerühm, keda toetasid tankitõrjekompanii ja suurtükiväepataljon.

Scoutspataljon on 1. jalaväebrigaadi professionaalse väljaõppega kiirreageerimissuutlikkusega manööverüksus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles