Korruptsiooniaudit: meediakontsern saatis kirja linnavalitsusele ja raha tuli (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ekspress Meedia korraldatud rallipäev Ott Tänakuga Lauluväljakul.
Ekspress Meedia korraldatud rallipäev Ott Tänakuga Lauluväljakul. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Meediakontsern Ekspress Meedia juhatuse esimees taotles korduvalt Tallinna linnavalitsuse reservfondist e-kirjaga raha kommertsürituste korraldamiseks. Linnalt toetuste taotlemine tegelikult nii ei käi, kuid summad maksti välja.

Analüüsikomisjon hindas neid toetusi kui korruptsiooniriskiga ja läbipaistmatud.

Möödunud nädalal avaldatud Soraineni advokaadibüroo koostatud korruptsioonianalüüs paljastab, kuidas erakorraliste kulutuste jaoks mõeldud reservfondist maksti Ekspress Meediale 30 000 eurot, et korraldada üritusi nagu Delfi rallipäev Ott Tänakuga, Arvo Pärdi muusika kontsert ja korvpalli meistriliiga Tähtede Mäng.

Tallinna korruptsiooniriske analüüsinud vandeadvokaat Normas Aas küsib: «Kas need üritused olid siis nii erakorralised, et tuli reservfondi kasutada? Miks ei küsitud toetust selliste ürituste jaoks ette nähtud fondidest? On selge, et siin on tegemist poliitilise otsusega. Me ei saa öelda, kas see oli õige või vale, aga see on võimalus minna mööda üldistest toetusetaotlemise reeglitest. Jääb ebaselgeks, kas reservfondist raha taotlemiseks peavad olema head tutvused või see sõltub üritusest, mille jaoks raha taotletakse.»

Analüüsikomisjon hindas neid toetusi kui korruptsiooniriskiga ja läbipaistmatud.

Ekspress Meedia juhatuse esimees Argo Virkebau ei nõustu, et nad oleksid ajanud asju läbipaistmatult.

«Kindlasti ei tahtnud me ühestki protseduurist mööda hiilida. Oleme saanud linnalt korduvalt tagasisidet, et e-kirja teel on okei toetust taotleda. Kui linn leiab, et me mingit korda ei järgi, siis nad peaks ju need taotlused tagasi saatma või tühistama. Asjaajamiskorra saab otsustada linn,» sõnas ta.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles