Nestor: SDE tahab Keskerakonna valijatele alternatiivi pakkuda

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Nestor.
Eiki Nestor. Foto: Peeter Langovits

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna liige Eiki Nestor ütles, et SDE kaalub koostööd Vene Erakonnaga Eestis selleks, et anda demokraatlikult meelestatud mitte-eestlastele valimistel alternatiivne võimalus.

«Mõte oli meil lihtne, soov on natukene muuta ja laiendada oma valijaskonda ja üks seltskond on Eesti iseseisvust toetav, demokraatlikult mõtlev mitte-eestlasest Eesti kodanik,» rääkis Nestor Kuku raadio saates «Keskpäevatund».

«See ei ole mingi saladus, et need inimesed elavad väga palju hoopis teistsuguses meediamaailmas,» jätkas poliitik. «Nad teavad Eesti poliitikas ainult üht inimest – see on Edgar Savisaar – ja kõiki teisi teavad nad selle järgi, kuidas Edgar Savisaar neid hindab. Natukene pakkuda neile ka mingit muud võimalust ka kedagi teist valida kui ainult üht erakonda, on minu meelest väga mõistlik ja õige.»

Nestor ütles, et valijatel ei maksa karta, et sotsid seejuures kuidagi muutuksid või oma seisukohti muudaksid. «Millega need läbirääkimised lõppevad, ei oska ma täna veel öelda,» tõdes ta samas.

«Tuleb ausalt tunnistada, et võib-olla see sõnum muutub selgemaks siis, kui on teada, millega see lõppeb,» vastas Nestor kriitikale, et praegu jääb ebaselgeks, mida kahe erakonna koostööga taotletakse. «Praegu on minu teada veel vara öelda, mis sellest sünnib.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles