Linde: valimisjaoskonna töötajatel soovitatakse vaatlejaid poputada

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väino Linde
Väino Linde Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Venemaa valimisjaoskondade töötajatele on antud soovitus, et nad pakuksid valimisvaatlejatele kohvi ja hoiaksid nende tähelepanu mujal, rääkis Venemaa riigiduuma valimisi vaatlema sõitnud riigikogu liige Väino Linde.

«Tänaval on suheliselt vähe valimisreklaame ja need, mis on, on Ühtse Venemaa ja Žirinovski partei valimisreklaamid,» kirjeldas Linde olukorda Moskvas. Tema sõnul on kurdetud, et valimisreklaame on suheliselt raske üles riputada.

«Maksumaksja raha eest on pandud üles valimisreklaamid, mis kutsuvad üles homme kõiki valima minema, kuid need on täpselt äravahetamiseni sarnased nii värvi kui ka kujunduse poolest nendega, mis kutsuvad Ühtse Venemaa poolt hääletama,» lisas Linde.

«Mis puutub valimistesse, siis tundub, et demokraatia mängimine on eelnevalt ära suunatud. Võimul olev Putini partei on teinud palju tööd ära, et nad homme ikka saaksid valimisvõidu,» seletas Linde. «On räägitud, et kohalike kuberneride tööd ja tegemisi hinnatakse peale valimisi ja on räägitud, et paljud tööandjad, kes on seotud riigieelarvega, on kutsunud üles oma töötajaid hääletama Ühtse Venemaa poolt, vastasel korral kaotavad nad võimaluse saada riigieelarvest mingit raha.»

Linde rääkis, et teatud dissitentlust võib kohata, aga väga tugevalt seda linnapildis pole praegu näha olnud. Linde sõnul pole seni rahvusvahelistele vaatlejatele mingisuguseid piiranguid seatud.

«Küll on välja imbunud keskvalimiskomisjoni instruktsioon, mis olevat soovitanud vaatlejatesse hästi suhtuda, pakkuda neile kohvi ja rääkida nendega juttu, et nad ei jõuaks valimisi jälgida ja suhtuksid toimuvasse paremini,» ütles Linde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles