Narva uueks linnapeaks valiti Aleksei Jevgrafov

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Jevgrafovi suurim üllatus on, et siiani pole keegi altkäemaksu pakkunud.
Aleksei Jevgrafovi suurim üllatus on, et siiani pole keegi altkäemaksu pakkunud. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva linnavolikogu valis esmaspäeval peetud erakorralisel istungil uueks linnapeaks oodatult Aleksei Jevgrafovi.

Uue linnapea kandidatuuri esitas volikogus enamust omav fraktsioon Kodulinn Narva, opositsioon oma kandidaati üles ei seadnud. Senise abilinnapea Jevgrafovi poolt hääletas 22 saadikut, vahendab ERRi uudisteportaal.

Linnavolikogu avaldas senisele linnapeale, Keskerakonna liikmele Tarmo Tammistele umbusaldust 15. märtsil ning pärast seda on parteitu Jevgrafov olnud linnapea kohusetäitja.

Jevgrafov ütles rahvusringhäälingule, et ta lubab esimeste sammude seas tõsta ametnike palku ja taastada Euroopa Kultuuripealinna taotlust valmistava komisjoni tegevus.

«Arvatavasti selle nädala jooksul, ma moodustan kultuuripealinna kandideerimise komisjoni uuesti, praegu räägime kandidaatidega ja arvatavasti, võib-olla isegi ülehomme, seda teeme - me peame säilitama suuremahulise töö, mis oli tehtud eelmisel aastal ja kindlasti peame panustama sellele, et jätkata seda tööd,» selgitas ta.

Jevgafov on varem Põhjarannikule öelnud, et tal on ka mõned nõudmised. «Kui mind linnapeaks valitakse − ütleme nii, et mitte just kõige lihtsamal ajal −, siis ma pean olema kindel, et mul õnnestub kavandatu ellu viia,» ütles Jevgrafov.

Narva linnapea vahetamise juured viivad eelmise aasta varasügisesse, kui korruptsioonikahtluse said rida Keskerakonda kuulunud Narva linnavolinikke, misjärel Keskerakond otsustas nad erakonnast välja arvata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles