Kaitsja taotleb eluaegse vangi süüdimatuks tunnistamist (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju maakohus mõistis täna eluks ajaks vangi 39-aastase Enriko Nurme, kes vägistas 2017. aasta novembris nelja päeva jooksul Tallinnas kaks naist ning tappis mehe.
Harju maakohus mõistis täna eluks ajaks vangi 39-aastase Enriko Nurme, kes vägistas 2017. aasta novembris nelja päeva jooksul Tallinnas kaks naist ning tappis mehe. Foto: Eero Vabamägi

Kaitsja taotleb vägistamiste ja mõrva eest eluks ajaks vangi pandud Enriko Nurme süüdimatuks tunnistamist ning vangla asemel tema sundravile saatmist.

Vandeadvokaat Aivar Ennok leiab, et 39-aastase Nurme süüdimõistmine tuleb tühistada ja tema süüasja peaks maakohus arutama uuesti uues kohtukoosseisus.

Kriminaalasjas kogutud tõendite põhjal leiab advokaat, et Nurm tuleb tunnistada süüdimatuks ning talle tuleb kohaldada psühhiaatrilist sundravi.

Alternatiivselt leiab advokaat, et maakohtu otsus Nurmele mõistetud karistuses tuleb tühistada ja mõista talle karistuseks vangistus, mis ei oleks eluaegne.

Maakohtu otsuse vaidlustas ühes süüdistusepunktis ka Põhja ringkonnaprokurör Natalia Miilvee, kes aga leiab, et Nurmele mõistetud eluaegne vanglakaristus tuleb jätta muutmata.

Ringkonnakohus pole apellatsioonkaebusi veel arutusele võtnud ning tähtaegu määranud.

19. veebruaril mõistis Harju maakohus Enriko Nurme süüdi kahe naise vägistamises ja ühe mehe mõrvas ning mõistis talle eluaegse vanglakaristuse.

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistab Nurme 1972. aastal sündinud mehe mõrvas, kahe naise vägistamises ning röövimises. Süüdistuse kohaselt pani Nurm kuriteod toime 2017. aasta 12.–15. novembrini. Nurm on varem kriminaalkorras korduvalt karistatud, sealhulgas ka vägistamise eest.

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juht Urmet Tambre sõnul sai politsei esimese kuriteoteate laekumisel aru, et mees on üliohtlik ning ta tuleb kiiresti tabada.

Eestis on koos Nurmega 41 eluaegset vangi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles