Relvatootja lubadus: automaadid ei vea teid alt

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA firma Lewis Machine & Tool Company automaattulirelv.
USA firma Lewis Machine & Tool Company automaattulirelv. Foto: Kaitseväe peastaap

Kaitseväe ja PPA uute teenistusrelvade hanke võitja räägib esimest korda, kuidas ta vaatab Eestis puhkenud skandaalsele hankevaidlusele ja mis pikisilmi oodatud relvadest edasi saab.

Märtsi lõpp. USA relvatootja Lewis Machine & Tool Company (LMT) tegevjuhile Jim Jestelile on see mõne aasta vältel kuues kord Eestis käia. Äsja on tulnud teade, et pärast mitut ringi hangete vaidlustuskomisjonis andis Sig Sauer riigi otsuse LMT võidu pärast kohtusse. Algne ajakava relvade Eestisse toomiseks on üle poole aasta edasi lükkunud.

Jestel suhtub asjasse rahulikult. Ta räägib, et umbes 150 töötajaga 40-aastane ettevõte kolib aprillis Jõgeva-suurusest Illinoisi väikelinnast Milanist viis kilomeetrit eemal asuvasse uude tehasesse naaberosariigis Iowas. Just seal peaks töösse minema Eesti 16 000 relva suurune tellimus, milleks osa detaile juba ettegi tehtud.

Jestel annab intervjuu mööndusel, et verifitseerimistestidel toimunust ta kohtuvaidluse tõttu rääkida ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles