Röövlid viisid Tirana lennuväljal lennukist miljoneid eurosid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tirana lennujaam
Tirana lennujaam Foto: Caro / Schuelke / Caro / Schuelke

Albaania politsei vahistas eile õhtul neli inimest ja kuulas üle veel 40 pärast seda, kui relvastatud röövlid varastasid riigi suurimas lennujaamas lennufirma Austrian Airlines lennukist miljoneid eurosid. 

Relvastatud isikud tungisid varem teisipäeval läbi tuletõrjujatele mõeldud värava Tirana lennujaama maandumisrajale ja varastasid raha, mis ootas transportimist Viini panka, teatas politsei. 

Politsei sõnul ähvardasid kolm sõjaväevormi riietatud röövlit lennupagasit käidelnud töötajaid ja varastasid viimaks ka raha.

Üks röövel sai tulevahetuses politseiga surma. 

Esialgsetel andmetel langes varaste kätte 2,5 miljonit eurot, kuid kohaliku meedia andmeil võib summa olla viis korda suurem. 

Albaanias tegutsevad välispangad saadavad oma kõva valuuta Viini, sest Albaania keskpank ei võta selliseid hoiuseid vastu. 

Austrian Airlinesi pressiesindaja Tanja Gruber ütles, et rööv viidi läbi raha ümberlaadimise ajal. «Reisijad olid just lõpetanud pardalemineku. Meeskonnale ja reisijatele ohtu ei tekkinud,» sõnas ta. 

Lennuki väljumine viibis peaaegu kolm tundi. 

Gruberi sõnul lõpetatakse turvameetmena rahatransport Tiranast Viini. 

Röövlid on pannud Tirana lennujaamas sarnase röövi viimase kolme aasta jooksul kaks korda varemgi toime. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles