Eesti Odini Sõdalaste Facebooki fännileht pandi kinni (10)

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Odini Sõdurid Joensuus.
Odini Sõdurid Joensuus. Foto: Lehtikuva / Reuters / Scanpix

Rassistlike postituse vastast võitlust karmistanud Facebook teatas hiljuti, et keelustab oma võrgustikus muu hulgas Odini Sõdalaste suhtluse. Tänaseks on Eesti vastavad fännileheküljed sotsiaalmeediavõrgustikust kadunud.

Soldiers Of Odin Estonia fännileht umbes 860 jälgijaga oli veel eile aktiivne, kuid täna seda enam Facebookist ei leia.

«Nii. Nüüd hakati siis ka eestikeelseid lehti sulgema,» kirjutas MTÜ Soldiers Of Odin Estonia juhataja Jaanus Burak oma Facebooki seinale.

Postimehele väitis ta, et pani Odini sõdurite fännilehekülje hoopis ise kinni.

«Facebook ei ole meie jaoks enam atraktiivne,» väitis Burak. «Sõna 'neeger' eest saab bloki 30 päevaks,» kurtis ta.

Burak sõnas, et Odini sõdurid leiavad uue kodu sotsiaalmeediavõrkudes VKontakte ja MeWe.com.

Siiski lõi Burak täna kohe pärast eelmise lehekülje sulgemist uue fännigrupi ka Facebooki.

Facebook teatas eelmise kuu lõpul, et karmistab valgete ülemvõimu toetavate ja muud laadi rassistlike postituste jagamise reegleid teenuses, ohjeldamaks vihakõne levikut.

Nüüd andis suhtlusvõrgustik teada, et edaspidi on Facebooki kasutamine keelatud Odini Sõdalaste, Kanada Rahvusrinde ja teiste äärmusrühmituste liikmetel.

Suhtlusvõrgustiku kinnitusel on keelu alla sattunud rühmitused ja nende liikmed avaldanud valget rassi soosivaid ideid. Sellega on nad rikkunud Facebookis kehtestatud terrorismi ja vihakõne tõkestamise reegleid.

Facebooki on kritiseeritud, et sotsiaalvõrgustik ei tee piisavalt vihakõne ohjeldamiseks. Viimati põhjustas rahulolematust Uus-Meremaa mošeetulistamise video edastamine ründaja poolt reaalajas.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles