Fotod: meedikud harjutavad Saaremaal looduskatastroofis kannatanute abistamist

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õppus Saaremaal
Õppus Saaremaal Foto: Terviseamet

Eesti ja kuue partnerriigi vabatahtlikud meedikud harjutavad Kuressaares looduskatastroofis kannatada saanute abistamist. 

Eesti ja kuue partnerriigi vabatahtlikud meedikud püstitasid kolm päeva kestva õppuse Modex 19 raames Kuressaare linna kolm välihaiglat ning alustasid õppekannatanute abistamist, edastas terviseamet.

Õppuse stsenaariumi kohaselt kukkus Läänemerre meteoriit, mille tekitatud hiidlaine tekitas Saaremaal hulgaliselt purustusi ja inimkannatanuid.

Õppus Saaremaal
Õppus Saaremaal Foto: Terviseamet

Lisaks Austria ja Rumeenia meditsiinirühmale osaleb õppusel eestlastest, sakslastest, türklastest, brittidest ja itaallastest koosnev meditsiinirühm, kes kasutab osaliselt Eesti meeskonna varustust.

Lisaks meditsiinirühmadele võtavad õppusest osa Põhja-Eesti regionaalhaigla, Kuressaare haigla, Tallinna kiirabi, päästeamet, politsei- ja piirivalveamet, häirekeskus ning Saaremaa vallavalitsus. Õppuse peakorraldajateks on terviseamet ja Põhja-Eesti regionaalhaigla.

Õppus Saaremaal
Õppus Saaremaal Foto: Terviseamet

Õppus lõpeb laupäeva õhtul. Saarlaste jaoks võib õppus kaasa tuua ajutised liikluspiirangud ning kiirabiautode tavapärasest tihedama liiklemise. 

Modex19 raames peetakse sel aastal õppusi Ühendkuningriigis, Taanis, Eestis, Bulgaaris ja Itaalias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles