Kaljulaid ei lähe Kõigi Eesti korraldatavale kontserdile (64)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline näeb välja president Kersti Kaljulaidi uus ametlik foto.
Selline näeb välja president Kersti Kaljulaidi uus ametlik foto. Foto: Presidendi kantselei

President Kersti Kaljulaid ei lähe Tallinna lauluväljakul toimuvale Kõigi Eesti korraldatavale kontserdile.

«Ei, ma ei kavatse sellele sündmusele minna, just nimelt selle pärast, et mitte sattuda väga sügavale selle arutelu erinevatesse kaevikutesse piltlikus mõttes,» ütles Kaljulaid ERR-ile antud intervjuus ja lisas, et ta jääb presidendi rolli, kus ta on mõlemast osapoolest arusaaja.

«Nii nende inimeste eestkõnelejana, kes tunnevad, et see 30 aastat edu ei ole nendeni jõudnud kui ka nendeni, kes kardavad, et muudatused riigi juhtimises võiksid viia nende vabaduste vähenemiseni või nende äriedu kuidagi pidurdada, sellepärast, et neil tekib raskusi siia mujalt kolleegide meelitamisega, sest lihtsalt Tallinna suhtluskliima võib-olla ei vasta nende ootustele,» rääkis president.

Presidendi sõnul tahavad väga paljud inimesed, et pealinn oleks rahvusvahelisem ja paljud pelgavad rahvusvahelist Tallinnat. «Ma arvan, et rahulik rääkimine, arutelu ja ka demonstratsioonid, manifestatsioonid ja kontserdid on igati teretulnud selleks, et me üksteist julgustaksime tuleviku suhtes,» sõnas Kaljulaid, ent nentis, et mõnedele võivad osade poliitikute väljaütlemised anda alust muretsemiseks, kuna osade poliitikute väljaütlemised on vastuolus põhiseadusega kui ka Eesti senise kursiga.  

Kommentaarid (64)
Copy
Tagasi üles