Liiklusõnnetustes sai viga kolm alaealist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laps jalgrattal. Pilt on illustratiivne.
Laps jalgrattal. Pilt on illustratiivne. Foto: Caro / Teich / Caro / Teich

Möödunud ööpäeva jooksul juhtus Eestis neli tõsisemat liiklusõnnetust. Kolmes õnnetuses oli üheks osapooleks alaealine. 

Reede hommikul kella 10.15 ajal juhtus liiklusõnnetus Kohtla-Järvel Keskallee tänaval, kus seni tuvastamata Volkswageni väikebussi juht riivas kõnniteel liikunud 30-aastast meest ja koera. Juht lahkus sündmuskohalt, mehele anti kohapeal esmaabi.

Kella 12.55 ajal juhtus liiklusõnnetus Harjumaal Saku alevikus Tallinna maanteel Keskuse bussipeatuse juures, kus 53-aastane mees sõitis sõiduautoga Volvo XC70 otsa reguleerimata ülekäigurajal teed ületanud jalakäijale, 16-aastasele neiule. Kiirabi toimetas jalakäija Põhja-Eesti regionaalhaiglasse.

Reede õhtupoolikul kella 17.15 ajal juhtus liiklusõnnetus Viljandis Jakobsoni tänaval, kui 47-aastane naine sõitis sõiduautoga Škoda Octavia välja maja hoovist ning ei andnud teed mööda kõnniteed jalgrattaga sõitnud 11-aastasele tüdrukule. Kiirabi toimetas tüdruku Viljandi haiglasse kontrolli.

Kella 17.33 ajal eiras 31-aastane mees sõiduautoga Škoda Fabia Tallinnas Kose tee ja Purde tee ristmikul stoppmärki ja põrkas kokku jalgrattaga, mida juhtis 12-aastane poiss. Jalgrattur toimetati Tallinna lastehaiglasse.

«Eelmiste aastate kogemus näitab, et just aprill ja mai on need kuud, kui juhtub kõige rohkem liiklusõnnetusi alaealistega. Sellepärast palume kõiki liiklejaid arvestada sellega, et lapsed ja noored on väga aktiivsed ja kasutavad liiklemiseks erinevaid vahendeid, sh rulasid, tõukerattaid ja rulluiske. Täiskasvanud liiklejad peaks hoolima noortest ja lastest ning enda poolt tegema kõike, et võimalikke liiklusõnnetusi vältida,» selgitas politsei. 

Politseile anti teada ka ühest ärandatud sõidukist: mustast Hyundai I40st Norra numbrimärgiga ZX21719. 

Lisaks tabas politsei liiklusest seitse alkoholijoobes juhti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles