Sõidueksamit tohib teha ka autokooli automaatkäigukastiga sõidukiga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maanteeameti sõidueksam.
Maanteeameti sõidueksam. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

B-kategooria sõidueksamit on võimalik teha ka autokooli sõidukiga, millel on automaatkäigukast, kinnitas maanteeameti eksamiosakonna juhataja Tarmo Vanamõisa

Kui palju inimesi tahab eksamit automaatkäigukastiga sõidukiga teha, ei osanud Vanamõisa prognoosida. Küll aga tulid kaks sellise sooviga inimest sõidueksamile juba lõppeva nädala neljapäeval. Vanamõisa lisas, et alles jääb ka võimalus sooritada eksamit maanteeameti autoga.

«Automaatkastiga sõidukite eksamite trend on viimasel kolmel aastal kasvanud. Kui 2016. aastal tegi eksamit automaatkäigukastiga 258 isikut, siis 2017. aastal oli neid 531 ja 2018. aastal juba 787,» ütles Vanamõisa BNSile.

Kui automaadilubadega juht mingi aja pärast avastab, et tahaks sõita ka manuaalkäigukastiga, tuleb tal autokoolis võtta kaks sõidutundi manuaalkäigukastiga ja seejärel uuele sõidueksamile tulla.

Ühtlasi pole ainult automaatkastiga sõita tohtival juhil takistust ka veoauto- ja bussikategooria tegemisel.

«Selline autojuht ei pea uut juhiluba taotlema, sest ka veoauto- ja bussijuhiload võivad olla mõeldud nii manuaal- kui ka automaatkäigukastiga sõitmiseks,» selgitas Vanamõisa. «Siin võivad siiski tulenevalt liiklusseadusest olla mõned erinevused.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles