Suri Šveitsi-Baltikumi Kaubanduskoja aupresident Jürg Würtenberg

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürg Würtenberg
Jürg Würtenberg Foto: Erakogu

Tallinnas suri 9. aprillil 79-aastasena Šveitsi ja Balti riikide järjepidevasse koostöösse panustanud Jürg Würtenberg.

8. novembril 1939 Zürichis sündinud Jürg Würtenberg viibis Eestis esmakordselt 1989. aastal. Tema siinsed kontaktid viisid 1994. aastal Šveitsi parlamendi toetusel Eestis Šveitsi-Baltikumi Kaubanduskoja loomiseni.

Mõned kuud enne oma surma usaldas Jürg Würtenberg kaubanduskoja juhtimise noorematesse kätesse.

Jürg Würtenberg kasvas üles Zürichis, 16-aastaselt sõitis ta Hamburgi meremehe ametit õppima. Seejärel juba jätkas õpinguid Bremeni Mereakadeemias, mille lõpetamise järel asus tööle kaugsõidulaevale. Hiljem tegeles Würtenberg ajakirjanikuna Zürich Tageszeitungis.

1970-80ndatel rajas ta Šveitsis narkosõltuvusega noortele eraldi õppe- ja hooldusasutuse (justizheim), kus neile õppimise kõrvalt erinevate teraapiate (maalimisteraapia, muusikateraapia, geograafiline teraapia, sealhulgas oma laevaga ringreiside korraldamisega Vahemerel) abi anti.

Kaubanduskoja juhina Eestis hoolitses ta lisaks poliitika-, kultuuri- ja ärikontaktide vahendamisele ka regulaarselt kogu Baltikumis toimuvat kajastavate infobülletäänide ilmumise eest.

Jürg Würtenbergi ärasaatmine toimub 18. aprillil kell 10.30 Tallinna Krematooriumi suures kabelis, Pärnamäe tee 3.

Copy
Tagasi üles