Politsei tabab üha rohkem narkojoobes autojuhte (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei mõõtis liiklustalgute raames kiirust ka Tammistes.
Politsei mõõtis liiklustalgute raames kiirust ka Tammistes. Foto: Urmas Luik

Kui liiklusest kõrvaldatud roolijoodikute osakaal on tänavu püsinud mullusel tasemel, siis narkojoobes roolikeerajate hulk on tõusnud.  

Tänavu on praeguseks liikluses kõrvaldatud 1601 joobes sõidukijuhti, mullu sama ajaga oli neid 1600. Kriminaalses joobes on tänavu kinni peetud 637 sõidukijuhti, 2018. aastal sama perioodi jooksul oli neid 677. Narkojoobes juhte on korrakaitsjad tänavu tabanud 71, neist Põhja prefektuuri territooriumil 44. 2018. aastal sama perioodi jooksul kõrvaldati juhtimiselt 59 narkojoobes juhti.

Sel aastal on juhtunud narko- ja alkoholijoobes juhtide süül 116 liiklusõnnetust ehk täpselt sama palju kui eelmisel aastal sama perioodi jooksul. Joobes juhtide põhjustatud avariidest 16 olid sellised, mis tõid kaasa ka inimvigastusi.

Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse juhi Hannes Kullamäe sõnul kõrvaldasid Põhja prefektuuri politseinikud sel aastal liiklusest 664 joobes sõidukijuhti, keda on 55 rohkem kui eelmisel aastal. Kinni peetud juhtidest oli 44 narkojoobes ehk koguni 20 inimest enam kui mullu sama ajaga.

«Need tulemused on tavapärase politseitöö tulemus, kuid suur abi on politseile tähelepanelikud inimesed, kes kahtlase sõidustiiliga sõidukijuhtidest helistavad häirekeskuse numbrile 112 ja annavad politseile infot. Täname kõiki inimesi, kes politseile ohtlikest juhtidest ja olukordadest teada annavad,» ütles Kullamäe BNSile. 

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles